Lalire March Architects | Styling Academy, New York
Lalire March Architects, LMA, Christopher March, Rex Lalire, Styling Academy, New York, educational centre, hair stylists, textures of reclaimed wood, cool palette, training environment, creative tension, merging high fashion and sustainability, dramatic expression ,visual benefits of recycling, 70-foot long wood wall, wood rescued, scrap bin, unifies the facility, students' storage lockers
Lalire March Architects, Retail Architecture, Corporate Architecture, Residential Architecture, Architecture, Rex Lalire, Christopher March, LMA, Barneys New York, Barneys CO-OP, Calvin Klein, Coach, Cole Haan, Donna Karan, Frédéric Fekkai, The Freedom Forum, Godiva Chocolatier , J. Crew, John Varvatos, Johnson & Johnson, Juicy Couture, Kate Spade, Liz Claiborne, London Fog, L’Oréal, Madewell, National Museum of American Jewish History, NMAJH, Newseum, Peter B. Cannell & Co., Rothmans New York, Solstice, Starwood Hotels, Starwood Capital, The Rouse Company, Waterworks, World Education Services, WES, Major Cosmetics and Beauty Companies, Residential Clients, Interior Design, Sportswear International, Women's Wear Daily, The New York Times, onOffice, Eco-Structure, California Home + Design, I Wish I Worked There
21459
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21459,,boxed,select-theme-ver-1.9,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
Lalire March Architects - Styling Academy

 

Photo: Paul Warchol

Lalire March Architects - Styling Academy

 

 

Lalire March Architects - Styling Academy

 

 

Lalire March Architects - Styling Academy

 

Photo: Paul Warchol

Lalire March Architects - Styling Academy

 

Photo: Paul Warchol

Lalire March Architects - Styling Academy

 

Photo: Paul Warchol

Lalire March Architects - Styling Academy

 

Photo: Paul Warchol

Lalire March Architects - Styling Academy

 

Photo: Paul Warchol

Styling Academy, New York

This educational center for hair stylists plays the textures of reclaimed wood against the cool palette of the training environment, lending the space a creative tension appropriate to the mission of merging high fashion and sustainability. In a dramatic expression of the visual benefits of recycling, a 70-foot long wood wall made of wood rescued from the scrap bin unifies the facility as it conceals the students’ storage lockers.